RYŽOVÉ GUĽKY
Ingredience
ryža | 200 g |
strúhaný syr | 50 g |
petržlenová vňať | 2 lžíce |
strúhanka | 1 miska |
olej | 4 dl |
soľ,čierne korenie | 1 špetka |
Postup přípravy
1 | Do nádoby Combivaru dáme ryžu ( použila som dlhozrnnú šáčkovú ).Zalejeme vodou.Nastavíme program rice,3 minúty,pod tlakom.Po zaznení zvukového signálu,ktorý oznamuje koniec programu,prepnite ventil na symbol unikajúcej pary a prebytočnú paru vypusťte.Až potom môžete hrniec bezpečne otvoriť. |
---|---|
2 | Ryžu opláchneme studenou vodou,vylejeme zo sáčkov do misky.Pridáme strúhaný syr,nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať,osolíme,okoreníme.Z ryžovej masy tvarujeme vlhkými rukami guľky.Hotové guľky obalíme v strúhanke. |
3 | Do nádoby Combivaru nalejeme olej.Nastavíme program fry / zelenina,15 minút,160°C.Do horúceho oleja vkladáme guľky a pečieme z obidvoch strán ( guľky som opiekla na dva krát ).Hotové guľky vyberieme na papierovú utierku,aby sa odsal prebytočný tuk.Dobrú chuť. |
4 | ...na záver : Ryžové guľky môžme podávať ako prílohu alebo ako samostatné jedlo...so zeleninou,šalátmi alebo omáčkami.Ja som pomiešala 4 lyžice kyslej smotany,1 lyžicu tatárskej omáčky,1 cibuľku nakrájanú na drobno,soľ,čierne korenie. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.