Hovädzie provensálske

(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 5
kuchař: Pavlinská Jana
Jazyk receptu:

Ingredience

hovädzie zadné 800 g
provensálske korenie (tymián, rozmarín, bobkový list) 1 lžíce
cesnaková pasta 1 lžicka
čili pasta 1 lžicka
olej 2 lžíce
soľ 2 lžicka
červená paprika mletá 1 lžicka
cibuľa 1 ks
kečup, alebo paradajkový krém 3 lžíce
Hovädzie provensálske
(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 5
kuchař: Pavlinská Jana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Provensálske korenie, soľ, papriku, cesnakovú a čili pastu rozmiešame v oleji a pripravíme si marinádu, do ktorej naložíme na kocky nakrájané mäso. Uložíme do chladničky aspoň na 2-3 hodiny (najlepšie cez noc)
2 Nastavíme program Fryy 130st. cca na 10 min, Varenie začíname orestovaním jednej nakrájanej cibule na masti - (kontrolujeme a premiešame)
3 Po 3-4 minútach do cibuľového základu pridáme odležané mäso, premiešame s cibuľou a necháme pod pokrievkou, kým nepustí šťavu na programe Fryy, potom pridáme kečup, alebo paradajkoý krém a podlejeme cca 200ml vody
4 Ďalej mäso dusíme na tlakovom programe Stew 15min. teplota sa nenastavuje, tlakový ventil dáme do polohy "uzavreté" a navolíme si "produkt" - mäso Štart
5 Po skončení programu zaznie zvuková signalizácia - ja nechávam mäso voľne dodusiť, kým sa prístroj sám neodtlakuje (spadne dole červený ventil)
6 Po dovarení otvoriť poklop, dochutiť a servírovať
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...