Vývar zo smrčkov

(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 6
kuchař: Pavlinská Jana
Jazyk receptu:

Ingredience

Čerstvých smrčkov (alebo zamrazených) 400 g
cibuľa 1 ks
mrkva 1 ks
zelená miešná vňať (petržlen,zeler.magi,kôpor) 1 svazek
voda (alebo vývar) 3 l
soľ, vegeta 1 lžíce
Vývar zo smrčkov
(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 6
kuchař: Pavlinská Jana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Čerstvé alebo zamrazené huby (smrčok, alebo "barania hlava"-trúdik klobúčkatý) umyjeme a nadrobno nakrájame, necháme odkvapkať...
2 Do nádoby combivaru dáme nadrobno nakrájanú cibuľu a masť, alebo olej, nastavíme si program Fryy 130st. a cibuľku orestujeme cca 3min. pridáme huby, chvíľu restujeme s cibuľkou a nastrúhanou mrkvou, občas premiešme.
3 Zalejeme horúcou vodou (alebo vývarom), pridáme soľ, dochutíme troškou vegety, prípadne čiernym korením, pridáme nasekanú vňať.
4 Program nastavíme na Soup 10min. - je to tlakový program, tak nenastavujeme teplotu, iba surovinu/produkt preklikáme na "zeleninu" a vrchný ventil nastavíme do polohy tlakového varenia. Štart
5 Po skončení programu zaznie signalizačné cinkanie, prístroj vypneme na Cancel a necháme polievku v tlaku ešte cca 15min. Ak po tejto dobe ešte červený ventil neklesne, vypustíme paru.
6 Polievku podávať s odvarenými cestovinami - nám chutí písmenková :)
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...