MLIEČNA RYŽA S PRAŽENÝM MAKOM A ČUČORIEDKAMI NA VÍNE
Ingredience
ryža | 100 g |
kryštálový cukor | 50 g |
vanilkový cukor | 2 balícek |
mlieko | 0,5 l |
mak | 1 lžíce |
soľ | 1 špetka |
čučoriedky | 120 g |
červené víno | 3 dl |
vanilková aróma | 1 lžíce |
Zlatý klas | 1 lžíce |
Postup přípravy
1 | Na Combivare nastavíme program fry / zelenina,1 minúta,125°C.Vložíme mak a opražíme ( môže byť celý alebo aj mletý mak ).Opražený mak vylejeme do misky. |
---|---|
2 | Do nádoby Combivaru dáme mlieko,kryštálový a vanilkový cukor,umytú a odkvapkanú ryžu a štipku soli.Nastavíme program multicook,105°C,20 minút.Combivar uzavrieme.Po 5 minútach som vrch Combivaru otvorila a ryžu občas premiešala aby sa mlieko nepripálilo.Varila som 20 minút,ale čas závisí aj na typu ryže ( pčas varenia ochutnajte aby ste ju nemali rozvarenú alebo naopak tvrdú ). |
3 | K hotovej mliečnej ryži primiešame opražený mak a rozdelíme do pohárov. |
4 | Do nádoby Combivaru nalejte víno,pridajte vanilkovú arómu a čučoriedky.Podľa potreby pridajte cukor ( v ingredienciách som množstvo cukru neuviedla,závisí na Vašej chuti aj na chuti vína,ochutnajte a podľa potreby oslaďte ).Zvolíme program multicook,10 minút,100°C.Combivar uzatvoríme. |
5 | Zlatý klas vymiešajte v troške vody.Po uplynutí času Combivar otvorte,nastavte opäť program multicook,1 minúta,105°C.Zlatý klas vlejte k čučoriedkam a miešajte kým omáčka nezačne bublať.Potom Combivar vypnete,už nevarte.Ozdobte čerstvým ovocím.Dobrú chuť. |
6 | ...na záver : Môžete pripraviť z akéhokoľvek ovocia.Podávajte teplé,mierne vychladnuté alebo aj studené...podľa chuti. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.