TROJFAREBNÝ KOLÁČ ( COM + VAR )
Ingredience
hladká múka | 300 g |
droždie | 12,5 g |
kryštálový cukor | 2 lžicka |
kryštálový cukor | 50 g |
olej | 2 lžíce |
mlieko | 150 ml |
jahodový pudingový prášok | 0,5 balícek |
kakao | 1 lžicka |
soľ | 1 špetka |
Postup přípravy
1 | Do nerezovej nádoby Varmixu dáme 100ml mlieka,droždie a lyžičku kryštálového cukru.Nastavíme čas 4 minúty,40°C,speed 2.Po ukončení času ku kvásku pridáme 50 gramov cukru,olej a štipku soli. |
---|---|
2 | Nastavíme program dough,4 minúty.Cez vrchný otvor pridáme múku.Ak je potrebné,cca v polčase očistíme vnútornú stenu nerezovej nádoby stierkou Varmixu. |
3 | Mlieko ktoré sme nepoužili do cesta rozdelíme na dve časti,do jednej primiešame pudingový prášok,do druhej kakao a lyžičku cukru.Hotové cesto vyberieme z nádoby Varmixu a rozdelíme na tri časti. |
4 | Jednu časť ponecháme bezfarebnú.Druhú časť vrátime do nerezovej nádoby Varmixu a prilejeme kakaové mlieko.Nastavíme program dough,4 minúty.Do tretej časti prilejeme pudingové mlieko a opäť nastavíme program dough,4 minúty. |
5 | Hotové tri bochníky necháme prikryté kysnúť cca pol hodinku.Potom zo všetkých troch bochníkov vyformujeme dlhé cesto a tri časti spletieme.Sformujeme do venca a dva konce stlačíme spolu. |
6 | Hotový veniec dáme do nádoby Combivaru.Nastavíme program multicook,25 minút,35°a necháme vykysnúť. |
7 | Po vykysnutí necháme koláč v nádobe Combivaru a nastavíme program cake,30 minút,140°.Po ukončení času som koláč obrátila a nastavila opäť program cake,10 minút,140°C.Dobrú chuť. |
8 | ...na záver : S kysnutým cestom to bola moja premiéra.Robila som len polovičnú dávku,to množstvo som aj uviedla pri ingredienciách.Koláč som obrátila,ale troška sa vrch sploštil.Nemusíte ho obracať,môžete vrch poliať čokoládovou polevou alebo pocukrovať...podľa fantázie. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.