Pampeliškový med

(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 8
kuchař: Ulichová Ivana
Jazyk receptu:

Ingredience

pampeliškových květů,nejlépe trhaných ráno po otevření hlaviček 450 ks
pomeranče 2 ks
citrony 2 ks
třtinového/bílého cukru/ 2 kg
vody 2 l
Pampeliškový med
(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 8
kuchař: Ulichová Ivana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 natrháme hlavičky pampelišek,zbavíme nečistot,nejlépe přes řídkou záclonu,neproplachuji,připravíte se o cenný pyl
2 zalijeme 2l vody
3 přidáme na plátky pomeranče,citrony, já dodávám bylinky pro ovonění-mátu,levanduli,povařit v Combivaru 15 minut a nechat do druhého dne vychladnout
4 přecedit přes jemné plátno a výluh zpět do combivaru
5 nasypat cukr-třtinový dodá pravou medovou barvu a chutˇ , program Multicook 118st. cca 2 hodiny při otevřeném víku svářet na konzistenci tekutého medu.
6 Zkouším na lžičce po mírném zchladnutí.Hotové pod víčka vyvařených sklenic-nezavařuji.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...