MASOVÉ GUĽKY S RYŽOU
Ingredience
bravčové pliecko ( stehno ) | 350 g |
varená ryža | 4 lžíce |
slanina | 50 g |
vajce | 1 ks |
cesnaková pasta ( cesnak ) | 0,5 lžicka |
cibuľa | 1 ks |
mletá červená paprika | 2 lžicka |
kyslá smotana | 2 lžíce |
hladká múka | 1 lžíce |
olej | 1 lžíce |
soľ,čierne korenie | 1 špetka |
Postup přípravy
1 | Mäso umyjeme,nakrájame na kúsky,slaninu na menšie kusy.Cibuľu nakrájame na drobno. |
---|---|
2 | Mäso dáme do nerezovej nádoby Varmixu,nastavíme čas 10 sekúnd,speed 7.Pomleté mäso preložíme do misky.Pridáme varenú ryžu,vajce,cesnakovú pastu ( alebo prelisovaný cesnak ),podľa chuti osolíme,okoreníme. |
3 | Do nádoby Combivaru dáme lyžicu oleja.Nastavíme program fry / zelenina,2 minúty,130°C.Do horúceho oleja dáme cibuľu,opražíme do sklovita.Podľa chuti vyberieme z nádoby Combivaru cibuľu a pridáme k mletému mäsu.K ostatku cibule pridáme slaninu a pražíme spolu.Keď máme opraženú aj slaninu,pridáme mletú červenú papriku a podlejeme horúcou vodou. |
4 | Mäsovú zmes dôkladne premiešame,vlhkými rukami formujeme guľky a dávame do nádoby Combivaru.Nastavíme program multicook,15 minút,105°C.Mäso podlejeme vodou tak,aby nám zakrývala niečo vyše polovičku mäsových guliek.Osolíme,okoreníme a Combivar uzavrieme. |
5 | Kyslú smotanu zmiešame s múkou.Keď máme mäsové guľky uvarené,z horúcej šťavy pridáme pár lyžíc k smotane a múke a premiešame do hladka.Opäť zvolíme program multicook,1 minúta,105°C.Mäsové guľky zalejeme smotanovou zmesou,nevaríme,len miešame a počkáme kým začne smotana " bublať ".Combivar vypneme. |
6 | Podávame s haluškami...alebo prílohou podľa chuti.Dobrú chuť. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.