MASOVÉ GUĽKY S RYŽOU

(0 hodnocení)
čas přípravy: 20 min
počet porcí: 2
kuchař: Knotková Angelika
Jazyk receptu:

Ingredience

bravčové pliecko ( stehno ) 350 g
varená ryža 4 lžíce
slanina 50 g
vajce 1 ks
cesnaková pasta ( cesnak ) 0,5 lžicka
cibuľa 1 ks
mletá červená paprika 2 lžicka
kyslá smotana 2 lžíce
hladká múka 1 lžíce
olej 1 lžíce
soľ,čierne korenie 1 špetka
MASOVÉ GUĽKY S RYŽOU
(0 hodnocení)
čas přípravy: 20 min
počet porcí: 2
kuchař: Knotková Angelika
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Mäso umyjeme,nakrájame na kúsky,slaninu na menšie kusy.Cibuľu nakrájame na drobno.
2 Mäso dáme do nerezovej nádoby Varmixu,nastavíme čas 10 sekúnd,speed 7.Pomleté mäso preložíme do misky.Pridáme varenú ryžu,vajce,cesnakovú pastu ( alebo prelisovaný cesnak ),podľa chuti osolíme,okoreníme.
3 Do nádoby Combivaru dáme lyžicu oleja.Nastavíme program fry / zelenina,2 minúty,130°C.Do horúceho oleja dáme cibuľu,opražíme do sklovita.Podľa chuti vyberieme z nádoby Combivaru cibuľu a pridáme k mletému mäsu.K ostatku cibule pridáme slaninu a pražíme spolu.Keď máme opraženú aj slaninu,pridáme mletú červenú papriku a podlejeme horúcou vodou.
4 Mäsovú zmes dôkladne premiešame,vlhkými rukami formujeme guľky a dávame do nádoby Combivaru.Nastavíme program multicook,15 minút,105°C.Mäso podlejeme vodou tak,aby nám zakrývala niečo vyše polovičku mäsových guliek.Osolíme,okoreníme a Combivar uzavrieme.
5 Kyslú smotanu zmiešame s múkou.Keď máme mäsové guľky uvarené,z horúcej šťavy pridáme pár lyžíc k smotane a múke a premiešame do hladka.Opäť zvolíme program multicook,1 minúta,105°C.Mäsové guľky zalejeme smotanovou zmesou,nevaríme,len miešame a počkáme kým začne smotana " bublať ".Combivar vypneme.
6 Podávame s haluškami...alebo prílohou podľa chuti.Dobrú chuť.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...