kaiserky - housky

(0 hodnocení)
čas přípravy: 50 min
počet porcí: 1
kuchař: Pechancová Jana
Jazyk receptu:

Ingredience

mouka hladká 300 g
mouka polohrubá 150 g
mléko 260 g
máslo nebo olej 30 g
sůl 15 g
droždí (půl kostky) 15 g
cukr (je to jedna kostka nebo 1 balený cukr) 5 g
na posypání - sezam, mák, lněné semínko, hrubá sůl - dle chuti 25 g
ovesné nebo amaranthové vločky 50 g
kaiserky - housky
(0 hodnocení)
čas přípravy: 50 min
počet porcí: 1
kuchař: Pechancová Jana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 ovesné vločky rozmixujeme najemno R8/20s (amaranthové nemixujeme, přidáme až do hotového kvásku) necháme v nádobě, přidáme droždí, lžíci mouky hladké, cukr, polovinu vlažného mléka, rozmícháme si kvásek R3/2min/40°C, necháme chvilku vypnuté stát (nádoba je trochu teplá) až kvásek začne dělat pěnu
2 přidáme zbytek mouky a mléka, sůl, změklé máslo nebo olej, hněteme programem těsto/5min. Těsto je hladké, odlepuje se od stěn a tvoří kouli nad noži. Pokud je řidší, přidejte trošičku mouky, každá mouka je jiná a jinak saje. Těsto by mělo být hladké, polotuhé a má držet tvar. Máme li rádi, můžeme přidat semínka či kmín ale jen decentně tak dvě špetky.
3 povolíme nože a těsto s noži vyklepneme, vypadne téměř všechno, nože opatrně vyjměte...je to jednodušší než těsto dostávat z nádoby stěrkou
4 uděláme stejné bochánky na plech, mírně stlačíme dlaní, špejlí protlačíme 3 zářezy až skoro k plechu, přikryjeme utěrkou a necháme cca 20min kynout.... hodně nabydou
5 potřeme mlékem a posypeme na ozdobu zrníčky nebo solí, co se nám líbí, pečeme v předehřáté troubě 15-20 min/180°C. Kaiserky by měly být po upečení nadýchané a světlé. Pokud necháme pouze bez rýh, jsou z tohoto těsta výborné bulky na hamburgery.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...