Skořicové strašidýlka

(1 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 6
kuchař: Andy Greneia
Jazyk receptu:

Ingredience

Hladká mouka 500 g
Vejce 2 ks
Cukr moučka 3 lžíce
Mléko 2 dl
Droždí 1 ks
Olej (nebo 50g tuku) 50 ml
Skořicové strašidýlka
(1 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 6
kuchař: Andy Greneia
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Všechny výše uvedené suroviny jsem vložila do pekárny a nechala vykynout, kdo raději dělá z kvásku, udělá si kvásek. Těsto jsem nechala vykynout 1,5 hodiny.
2 Zapneme si NEO na prg. Deep Free na 30 minut (bohatě to stačí na osmažení celé várky), nalejeme dostatek oleje (cca 300 ml), aby se strašidla "fritovala", nastavíme teplotu na 180 stupňů.
3 Připravíme si nádobu, do které si dáme dle potřeby další cukr moučka a dle chuti skořici, někdo má rád více, někdo méně a promícháme.
4 Z vykynutého těsta uždibujeme různé kousky (stejná velikost, jiný tvar), kdo chce, může nadělat malé bochánky a vložime do rozpáleného oleje, smažíme do zlatova, je nutné strašidlo obrátit, aby se osmahlo i z druhé strany.
5 Po osmažení vkládám horké do mísy s cukrem a skořící a poválím, dám bokem do další mísy, kde to obvykle nestíhá vychladnout, protože to rodina bere pod rukama. :-) Přeji dobrou chuť.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...