Blesková "NEO svíčková" (prg. STEW)
Ingredience
| hovězí zadní | 500 g |
| olej | 3 lžíce |
| cibule | 2 ks |
| mrkev | 2 ks |
| petržel kořenová | 2 ks |
| celer | 1 ks |
| nové koření | 5 ks |
| celý pepř | 5 ks |
| bobkový list | 5 ks |
| voda | 500 ml |
| smetana sladká | 250 ml |
| cukr | 2 lžíce |
| sůl | 1 lžicka |
| ocet nebo šťáva z 1 citrónu | 1 lžíce |
Postup přípravy
| 1 | Do kotlíku vložte osolené maso a pokapejte olejem. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli, nastrouhanou kořenovou zeleninu a koření. Zalijte vodou a zapněte program STEW na 45 minut. Čas programu uzpůsobte druhu masa. |
|---|---|
| 2 | Po dokončení programu vyndejte maso s kořením a zbytek rozmixujte ve Varmixu nebo tyčovým mixérem na hladkou hmotu. Přilijte smetanu a zapněte program SIMMER na 185°C. |
| 3 | Omáčku nechte se smetanou provařit, pak si dochuťte podle vlastní chuti - solí, cukrem a citrónovou šťávou. Není nutné zahušťovat, omáčka je dostatečně hustá rozmixovanou zeleninou. V případě potřeby zahustěte záklechtou (hladká mouka rozmíchaná ve vodě nebo mléce). |