Domácí chléb
Ingredience
| špaldová mouka | 150 g |
| žitná chlebová mouka | 150 g |
| hladká mouka | 150 g |
| sušené droždí | 1 balícek |
| sezamové, slunečnicové, dýňové, lněné semínko | 1 lžíce |
| voda | 200 ml |
| soli | 1 špetka |
| olej | 2 lžíce |
Postup přípravy
| 1 | Do mouky nasypte droždí, sůl, semínka a nalijte olej. Vlažnou vodou zadělejte na robotu hladké těsto. Zapněte na 3 minuty program MULTICOOK s teplotu 30°C a nechte zahřát nádobu. Z těsta vytvarujte bochánek, který vložte do nahřáté nádoby a COMBIVAR uzavřete. Tím podpoříte a urychlíte kynutí. |
|---|---|
| 2 | Zapněte na 3 minuty program MULTICOOK s teplotu 30°C a nechte zahřát nádobu. Z těsta vytvarujte bochánek, který vložte do nahřáté nádoby a COMBIVAR uzavřete. Tím podpoříte a urychlíte kynutí. |
| 3 | Po vykynutí zapněte program CAKE na 130°C a ponechte nastavený čas 40 min. |
| 4 | Jakmile zazní zvukový signál, který oznamuje ukoncení programu, vyndejte nádobu z COMBIVARU a uložte na chladné místo. Po vychladnutí můžete chléb z nádoby vyndat. |