pizza
Ingredience
| mouka hladká | 500 g |
| cukr | 0,5 lžicka |
| olej (nejlépe olivový) | 35 g |
| sůl | 2 lžicka |
| voda vlažná | 2,5 dl |
| sýr (eidam 30%) | 150 g |
| přísady na pizzu (rajčata, šunka, paprika, párek, žampiony, olivy, cibule, ananas - co máte rádi)) | 300 g |
| rajčatový protlak nebo kečup | 100 g |
| koření na pizzu | 1 lžicka |
Postup přípravy
| 1 | nalijeme do VM vlažnou vodu, přidáme droždí, cukr, lžíci mouky, mícháme kvásek R3/40°C/3min, kvásek je aktivovaný, napěněný |
|---|---|
| 2 | nastavíme těsto/5 min, za chodu vsypeme dírkou mouku, přidáme olej a sůl, těsto vyklopíme na vál, přikryjeme, necháme nejméně 10 min odpočinout (nejlepší je pizzové těsto udělat večer, dát v sáčku do lednice a dělat až druhý den, je pružnější a vláčnější) |
| 3 | nádobu nemyjeme, je téměř čistá a malý zbytek těsta nevadí...a hned dáme sýr natrhaný na kusy a rozdrtíme R5/20 sec na drobnou drť |
| 4 | těsto roztáhneme na suchý plech s peč.papírem bud válečkem nebo jen rukama, vyjde na 1 plech nebo na 2 kulaté pizzy, potřeme protlakem, posypeme kořením |
| 5 | poklademe přísady dle naší chuti, nakonec posypeme sýrovou drtí |
| 6 | pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C 20min |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.