TVAROHOVÁ ZEBRA TORTA ( VAR + COM )

(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 9
kuchař: Knotková Angelika
Jazyk receptu:

Ingredience

vajcia ( na cesto ) 4 ks
kryštálový cukor ( na cesto ) 120 g
prášok do pečiva ( na cesto ) 0,5 balícek
hladká múka ( na cesto ) 120 g
kakao ( na cesto ) 2 lžíce
mlieko 2,5 dl
kryštálový cukor 200 g
vaječné žĺtky 4 ks
rum 3 lžíce
smotana na šľahanie 0,5 l
tvaroh 500 g
kakao 2 lžíce
želatína v plátkoch 2 balícek
TVAROHOVÁ ZEBRA TORTA ( VAR + COM )
(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 9
kuchař: Knotková Angelika
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 ...na úvod : K času prípravy treba pripočítať aj čas tuhnutia krému ( najlepšie dať do chladničky na noc ).Množstvo ingrediencií ktoré potrebujeme na korpus som uviedla,do zátvorky som dala na cesto.Ostatné ingrediencie potrebujeme do tvarohového krému.
2 Najprv si pripravíme korpus.Múku preosejeme,pridáme kakao a kypriaci prášok.Do nerezovej nádoby Varmixu dáme vajíčka a kryštálový cukor.Zvolíme čas 2 minúty,speed 4.Cca po 20 sekundách cez horný otvor nádoby pridávame po lyžiciach múku s kakaom a kypriacim práškom.Čas 2 minúty mi stačil aby som mala hladké cesto bez hrudiek.Hotové cesto nalejeme do odopínacej formy a upečieme ( 180°asi 20 minút,špajdlou treba skúsiť kedy je cesto dostatočne upečené ).Necháme vychladnúť v tortovej forme ( tú dáme dole až keď máme krém celkom stuhnutý ).
3 Plátky želatíny namočíme do studenej vody.Do nádoby Combivaru dáme mlieko,cukor,vaječné žĺtky.Nastavíme program multicook,2 minúty,100°C.Pridáme vyžmýkané plátky želatíny.Miešame a zohrievame.Nevaríme.
4 Do nerezovej nádoby Varmixu dáme tvaroh ( ja som mala 250g hrudkovitého a 250g jemného,ale môžete použiť len jemný...len hrudkovitý neodporúčam ).K tvarohu pridáme rum.Nastavíme čas 1 minúta 30 sekúnd,speed 3.Cca po 30 sekundách pridávame cez horný otvor želatínovú masu.
5 Hotovú masu prelejeme do misy a pridáme na tuho vyšľahanú smotanu na šľahanie.Rozdelíme na 2 polovice,jednu necháme bielu,do druhej pridáme kakao.
6 Krém navrstvíme na vychladnutý korpus ( nemusíme celkom vychladiť,ja som mala ešte vlažný keď som dávala naň krém ).Krém vrstvíme po lyžiciach - do stredu dáme 1 lyžicu bieleho krému,potom 1 lyžicu kakaového krému...zas biely krém a zas kakaový,vždy na seba.Takto pokračujeme kým sa nám neminie všetok krém.Dáme do chladničky stuhnúť.Po stuhnutí odopneme formu.Dobrú chuť.
7 ...na záver : Hotovú tortu je najlepšie dať do chladničky na celú noc,aby krém dobre stuhol.Veľmi pekne sa dá potom krájať.Krájajte ostrým nožom,ja som po každom reze nôž utrela do kuchynskej utierky aby boli pekné rezy.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...