Bravčová klobásová roláda

(0 hodnocení)
čas přípravy: 40 min
počet porcí: 5
kuchař: Pavlinská Jana
Jazyk receptu:

Ingredience

Bravčové karé 1 kg
mleté mäso 200 g
cibuľa 1 ks
cesnak 1 stroužek
červená paprika 1 lžicka
čierne korenie 1 špetka
soľ 1 lžicka
Bravčová klobásová roláda
(0 hodnocení)
čas přípravy: 40 min
počet porcí: 5
kuchař: Pavlinská Jana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 V troške vody si rozmiešame soľ, čierne korenie, červenú papriku sladkú (môže byť aj trocha štipľavej) a rozotretý cesnak a a túto zmes pridáme do mletého mäsa, poriadne ho premiesime, aby sa dokonale spojilo. Necháme odležať - vznikne nám tzv. klobásová zmes.
2 Bravčové karé rozrežeme postupne pozdlžne (ako roládu) aby sa nám vytvoril plát mäsa. Mäso osolíme, okoreníme a navrstvíme odležanú klobásovú zmes. Mäso potom naspäť zrolujeme a obviažeme špagátikom, aby sa neotváralo.
3 V nádobe mäso prudko opečieme na masti z každej strany - zvolíme program FRY 130st. cca 5 min.
4 Pridáme nakrájanú cibuľu, podlejeme teplou vodou, alebo zohriatym vývarom (asi 3dcl) a zvolíme program CHEF 20min - vrchný ventil dáme do polohy tlakového varenia - teplota sa nenastavuje.
5 Po ukončení programu prístroj necháme vychladnúť, kým červený ventil sám nespadne, alebo po cca 5 min. vypustíme prebytočnú paru aby bolo možné prístroj otvoriť.
6 Mäsko vyberieme a šťavu rozmixujeme ponorným mixérom (ja si to prelievam, aby sa mixovaním nepoškodila nádoba) - šťavu potom dochutíme, prípadne zahustíme smotanou a krátko prevaríme na programe MULTICOOK.
7 Mäsko už iba narezať na plátky a podávame so zemiakovou kašou, preliate šťavou, alebo omáčkou - podľa chuti. :)
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...