Jablečné šišky - jašišky

(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 4
kuchař: Pechancová Jana
Jazyk receptu:

Ingredience

jablko cca 2ks 200 g
tvaroh 1/2 kostky 125 g
vejce 2 ks
hrubá mouka 350 g
sůl 1 špetka
cukr 1 lžíce
kypřící prášek 1 lžicka
skořice 0,5 lžicka
zakysaná smetana nebo hustý jogurt + dle chuti oslazení 2 kelímek
mléko 0,5 hrnek
Jablečné šišky - jašišky
(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 4
kuchař: Pechancová Jana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 jablka oloupeme, jadřinec vykrojíme, 200g jsou cca 2 očištěná jablka
2 do VM dáme jablka, cukr, sůl, kypřící prášek, vejce bez skořápky, skořici, půl kostky tvarohu (125g), mléko, rozmixujeme nadrobno nebo úplně nahladko pokud nesnášíme uvnitř těsta kousky R5 / 20sec
3 zapneme program těsto a za chodu přidáváme hr.mouku, dokud se nevytvoří uvnitř koule. Protože každé jablko má jinou šťavnatost a mouky různě sají, je pokaždé množství mouky nepatrně jiné. Musí se vytvořit nad nožem koule a těsto je spíše hutné. Těsto vyklopíme na vál, musí se podsypávat, je lepivé. Z nádoby ho nedolujte, povolit nože a vypadne celé, pak opatrně nože z těsta vytáhnout.
4 Podsypeme a vyválíme válečky, které nařežeme na šišky. Estéti je mohou ještě ušoulat do pravidelných tvarů, obyčejní konzumenti je jen naberou na nůž a našupou po jedné do vařící vody ve větším hrnci. Vodou nešetřete, sem tam promíchejte a až šišky vyplavou, nechte vařit 15 min.
5 Na dochucení a ozdobení použijte zakysanou smetanu (nebo jogurt) dle chuti oslazenou. Hned jak slijete vodu, podávejte do nahřátých talířů (studená zálivka hodně pokrm ochladí), posypejte skořicí a třeba dozdobte ovocem.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...