Horká bílá čokoláda
Ingredience
| bílá čokoláda jakákoliv (ne pochoutka) | 100 g | 
| mléko | 7 dl | 
| cukr | 1 lžíce | 
| puding smetanový (ne vanilkový!!) | 1 ks | 
Postup přípravy
| 1 | Mléko se při delším varu rádo připaluje, proto 3dl mléka předehřejeme v hrníčku v MW, nalijeme do VM, přidáme nalámanou na čtverečky bílou čokoládu, nastavíme100°C / R3 / 8min | 
|---|---|
| 2 | hned ohřejeme v MW další 3dl mléka v hrníčku, dolijeme dírkou do WM přidáme 1lžíci cukru. To už je čokoláda rozpuštěná. Do zbylého 1dl studeneho mléka nasypeme pudingový prášek (smetanový ne vanilkový - běžně se prodává se smetanovou příchutí), rozmícháme a vlijeme dírkou do nádoby. | 
| 3 | jakmile vidíme že hmota zhoustla, cca 10sec ještě necháme, a hned lijeme do připravených šálků a ozdobíme. Celá doba přípravy by neměla trvat déle než cca 7-8min, pak už se začíná puding připalovat. | 
| 4 | O něco dražší je příprava s vodou a zahuštěným kondenzovaným mlékem...do vody nalámeme čokoládu a po dosažení varu v nádobě teprve přidáme zahuštěné mléko s rozmíchaným pudingem. Výsledek je téměř stejný. Nicméně při ceně horké čokolády v restauraci je tato "za babku" | 
                                Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
                    Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.