Čokoládové hrudky z ovesných vloček
Ingredience
| ovesné vločky | 150 g | 
| burisony | 40 g | 
| amaranthové vločky nebo pšeničné klíčky | 1 lžíce | 
| slunečnice loupaná | 50 g | 
| ořechy (lískové nebo vlašské) | 100 g | 
| čokoláda (třeba zbylé figurky z vánoc) | 100 g | 
| kakao | 1 lžíce | 
| zahuštěné slazené mléko (kakaové nebo bílé) | 2 lžíce | 
| med | 1 lžíce | 
Postup přípravy
| 1 | sekneme polovinu množství ořechů a všechnu slunečnici jen chvilku TURBO | 
|---|---|
| 2 | přisypeme vločky, opražíme 10min/110°C/R1. Opražením získají vločky jinou, lepší, oříškovou příchuť. | 
| 3 | dosypeme burisony, kakao, amaranth a nalámanou čokoládu, dál již bez ohřevu mícháme 5min/R2, čokoláda se v teplé hmotě rozpustí a obalí ingredience, je sypká. Zkontrolujeme, případně stěrkou pomůžeme pokud by u nožů byla hustá hmota a lehké burisony se nezamíchaly. | 
| 4 | pro spojení ve vláčnou hmotu přidáme za chodu med a zahuštěné sl.mléko, jen promícháme 1min/R2. Vznikne hrudkovitá hmota, kterou vysypeme do misky. | 
| 5 | z hrudek upravíme na tácku hromádky, navrch zapíchneme ořech a necháme vystydnout. Ztuhlá čokoláda udrží hromádky pokupě. | 
                                Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
                    Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.