Čokoládové hrudky z ovesných vloček

(1 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 8
kuchař: Pechancová Jana
Jazyk receptu:

Ingredience

ovesné vločky 150 g
burisony 40 g
amaranthové vločky nebo pšeničné klíčky 1 lžíce
slunečnice loupaná 50 g
ořechy (lískové nebo vlašské) 100 g
čokoláda (třeba zbylé figurky z vánoc) 100 g
kakao 1 lžíce
zahuštěné slazené mléko (kakaové nebo bílé) 2 lžíce
med 1 lžíce
Čokoládové hrudky z ovesných vloček
(1 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 8
kuchař: Pechancová Jana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 sekneme polovinu množství ořechů a všechnu slunečnici jen chvilku TURBO
2 přisypeme vločky, opražíme 10min/110°C/R1. Opražením získají vločky jinou, lepší, oříškovou příchuť.
3 dosypeme burisony, kakao, amaranth a nalámanou čokoládu, dál již bez ohřevu mícháme 5min/R2, čokoláda se v teplé hmotě rozpustí a obalí ingredience, je sypká. Zkontrolujeme, případně stěrkou pomůžeme pokud by u nožů byla hustá hmota a lehké burisony se nezamíchaly.
4 pro spojení ve vláčnou hmotu přidáme za chodu med a zahuštěné sl.mléko, jen promícháme 1min/R2. Vznikne hrudkovitá hmota, kterou vysypeme do misky.
5 z hrudek upravíme na tácku hromádky, navrch zapíchneme ořech a necháme vystydnout. Ztuhlá čokoláda udrží hromádky pokupě.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...