čokoládové müsli

(0 hodnocení)
čas přípravy: 20 min
počet porcí: 9
kuchař: Pechancová Jana
Jazyk receptu:

Ingredience

ovesné vločky 200 g
burisony neochucené 40 g
čokoláda mléčná 150 g
datle bez pecky 5 ks
slunečnicové semínko 100 g
ořechy vlašské nebo lískové 80 g
brusinky sušené 2 lžíce
rozinky 4 lžíce
kakao 1 lžíce
čokoládové müsli
(0 hodnocení)
čas přípravy: 20 min
počet porcí: 9
kuchař: Pechancová Jana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 ořechy a slunečnici jen rychle sekneme TURBO na menší kousky
2 vsypeme ovesné vločky a vše opražíme 10 min/110°C/R1. Vločky opražením získají jinou chut - oříškovou, slunečnice a ořechy pustí trochu oleje.
3 Dále už bez ohřevu!!!!....přidáme burisony, kakao, nalámanou čokoládu, na malé kousky datle (dáváme po kostičkách rády se slepují). V teplé hmotě se čokoláda rozpustí a obalí všechny ingredience. Mícháme cca 5min/R2, zkontrolujeme, případně stěrkou načechráme u nožů pokud by se tam udělala hustější hmota a burisony byly navrchu protože jsou lehké. Ochutnáme zda je pro nás dost sladké, případně přisladíme dle vlastní chuti a necháme ještě 2 min míchat/R2.
4 vysypeme na tác v nízké vrstvě a necháme vychladit, hmota je teplá a měkká, větší kousky rozdrobíme. Jakmile čokoláda vystydne, hmota mírně ztvrdne.
5 do studeného müsli, obaleného čokoládou už jen vsypeme sušené ovoce. To udělá barevnější a hezčí dojem. Při ukládání do uskladňovací zavírací misky větší kousky prsty rozdrobte.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...