čokoládové müsli
Ingredience
| ovesné vločky | 200 g | 
| burisony neochucené | 40 g | 
| čokoláda mléčná | 150 g | 
| datle bez pecky | 5 ks | 
| slunečnicové semínko | 100 g | 
| ořechy vlašské nebo lískové | 80 g | 
| brusinky sušené | 2 lžíce | 
| rozinky | 4 lžíce | 
| kakao | 1 lžíce | 
Postup přípravy
| 1 | ořechy a slunečnici jen rychle sekneme TURBO na menší kousky | 
|---|---|
| 2 | vsypeme ovesné vločky a vše opražíme 10 min/110°C/R1. Vločky opražením získají jinou chut - oříškovou, slunečnice a ořechy pustí trochu oleje. | 
| 3 | Dále už bez ohřevu!!!!....přidáme burisony, kakao, nalámanou čokoládu, na malé kousky datle (dáváme po kostičkách rády se slepují). V teplé hmotě se čokoláda rozpustí a obalí všechny ingredience. Mícháme cca 5min/R2, zkontrolujeme, případně stěrkou načechráme u nožů pokud by se tam udělala hustější hmota a burisony byly navrchu protože jsou lehké. Ochutnáme zda je pro nás dost sladké, případně přisladíme dle vlastní chuti a necháme ještě 2 min míchat/R2. | 
| 4 | vysypeme na tác v nízké vrstvě a necháme vychladit, hmota je teplá a měkká, větší kousky rozdrobíme. Jakmile čokoláda vystydne, hmota mírně ztvrdne. | 
| 5 | do studeného müsli, obaleného čokoládou už jen vsypeme sušené ovoce. To udělá barevnější a hezčí dojem. Při ukládání do uskladňovací zavírací misky větší kousky prsty rozdrobte. | 
                                Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
                    Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.