Rýže BASMATI
Ingredience
| rýže Basmati | 1 hrnek |
| vody | 1,5 hrnek |
| soli | 1 špetka |
| oleje | 2 lžíce |
Postup přípravy
| 1 | Nejprve se rozhodněte, jakou konzistenci vařené rýže preferujete. Měkká rýže: 1 díl rýže/ 2 díly vody, tlakový program RICE 7 minut. Tužší rýže: 1 díl rýže / 1,5 dílu vody, tlakový program RICE 6 minut. |
|---|---|
| 2 | Propláchnutou rýži BASMATI nasypte do nádoby a zalijte vodou. Pridejte špetku soli a olej. Nastavte program RICE na 6 nebo 7 minut (podle požadované konzistence) a hrnec tlakově uzavřete. |
| 3 | Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. |