Rýže BASMATI

(2 hodnocení)
čas přípravy: 7 min
počet porcí: 3
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Ingredience

rýže Basmati 1 hrnek
vody 1,5 hrnek
soli 1 špetka
oleje 2 lžíce
Rýže BASMATI
(2 hodnocení)
čas přípravy: 7 min
počet porcí: 3
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Nejprve se rozhodněte, jakou konzistenci vařené rýže preferujete. Měkká rýže: 1 díl rýže/ 2 díly vody, tlakový program RICE 7 minut. Tužší rýže: 1 díl rýže / 1,5 dílu vody, tlakový program RICE 6 minut.
2 Propláchnutou rýži BASMATI nasypte do nádoby a zalijte vodou. Pridejte špetku soli a olej. Nastavte program RICE na 6 nebo 7 minut (podle požadované konzistence) a hrnec tlakově uzavřete.
3 Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...