cuketová polévka
Ingredience
| mladé cukety | 500 g |
| cibule | 1 ks |
| brambor | 2 ks |
| oleje | 3 lžíce |
| zeleninového vývaru (gelový zelenin.bujon) | 800 ml |
| citronu (stačí 1/2) | 1 ks |
| česneku | 2 stroužek |
| 31% smetany (šlehačky) | 150 ml |
| slaniny | 100 g |
| mletého koriandru (tak půl lžičky) | 1 špetka |
| soli (podle chuti) | 1 špetka |
| čerstvě mletého pepře | 1 špetka |
| bylinky na ozdobu | 1 svazek |
Postup přípravy
| 1 | Cuketu nakrájíme na asi 3 mm plátky, cibuli nakrájíme na kostičky. Na oleji postupně z obou stran osmažíme cukety a postupně vyjmeme. Ve výpuku po cuketách osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli jen chvilku do sklovata. Program Fry 120 stupňů, 15 minut. Doba podle potřeby, když máme dřív, tak vypneme. |
|---|---|
| 2 | Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky a přidáme k osmažené cibulce, zároveň přidáme i orestovanou cuketu a zalejeme zeleninovým vývarem (gelovým bujónem) a vaříme tlakově programem Soup 10 minut. |
| 3 | Po vypuštění páry a otevření hrnce vše vyjmeme a v mixeru anebo v jiném hrnci tyčovým mixerem rozmixujeme. Vrátíme zpátky a nastavíme program Multicook s časem 10 minut a teplotou 110 stupňů. Přidáme smetanu, prolisovaný česnek, sůl, pepř, koriandr a dochutíme citronovou šťávou z půlky citronu. Necháme ještě krátce přejít varem. |
| 4 | Na talířích zdobíme bylinkami a hezky do křupava osmaženou na kostičky pokrájenou slaninou - program Fry 120 stupňů, 8 minut. Výborná je i osmažená houska nebo rohlík. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.