Zeleninová polévka s noky.

(0 hodnocení)
čas přípravy: 20 min
počet porcí: 8
kuchař: Peňašková Lucie
Jazyk receptu:

Ingredience

vody 3 l
zmražené zeleniny 1 balícek
brambor 5 ks
česneku 4 stroužek
masox 1 ks
polévkových bylinek 1 lžíce
sůl, pepř 1 špetka
vejce 2 ks
polohrubá mouka 1 hrst
Zeleninová polévka s noky.
(0 hodnocení)
čas přípravy: 20 min
počet porcí: 8
kuchař: Peňašková Lucie
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Do Combivaru nalejeme vodu, do ní přidáme zeleninu, brambory nakrájené na kostky, masox, česnek nakrájený na plátky, polévkové bylinky, sůl, pepř. Přístroj zavřeme a zvolíme program CHEF na dobu 10minut, nezapomenout otočit ventilem na kolečko s tečkou uprostřed, jedná se o tlakové vaření.
2 Než mám skončí program CHEF, tak si připravíme noky... Do misky rozbiji dvě vejce a přisypávám polohrubou mouku, kterou vpracovávám do vajec, až vám vznikne opravdu husté těsto, které jste schopní chytnou do ruky, bez lepení a pořádně propracovat do válečku.. Po ukončení předchozího programu odpustíme páru a Combivar otevřeme.
3 Nastavíme program multicook na dobu 10 minut na teplotu 105 stupňů a polévku zahustíme zásmažkou. Jakmile máme zahuštěno, začneme malou lžičkou odkrajovat těsta na noky a vkládáme do vařící polévky. Zahuštěnou polévku necháme dovařit do konce programu, aby se nám zavařili i noky.
4 Já osobně dělám tuto polévku hustější, i noky jsou dost syté, proto podáváme na večeři, lze podávat i jako polévku přesnídávkovou s pečivem :-) Dobrou chuť.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...