Italský bylinkový chléb
Ingredience
| hladká mouka | 500 g |
| instantní droždí | 12 g |
| cukr krystal | 1 lžicka |
| sůl | 1 lžicka |
| vlažná voda | 350 ml |
| olivový olej | 50 ml |
| rozmarýn | 1 lžicka |
| hrubozrnná sůl | 1 lžicka |
Postup přípravy
| 1 | Z hladké mouky, droždí, cukru, soli, vody a olivového oleje vypracujeme těsto (planetárium, domácí pekárna, ruce...). |
|---|---|
| 2 | COMBIVAR zapneme na program MULTICOOK 30°C a necháme zahřát nádobu (cca 2-3 min). Mezitím vyklopíme těsto na pomoučenou pracovní desku, pomoučíme ho a popřekládáme (skládáme jako psaníčko několikrát dokola). Vytvarujeme bochánek. |
| 3 | Předehřátou nádobu COMBIVARu vymažeme olivovým olejem a vysypeme rozmarýnem. Vložímě těsto a necháme 10-15 min kynout. Těsto potřeme olivovým olejem, posypeme rozmarýnem a hrubozrnnou solí. |
| 4 | Zapneme program CAKE 140°C / 40 min. Po upečení opatrně vyklopíme, otočíme a vrátíme zpátky (díky vymazání olejem to jde krásně). Zapneme program CAKE 140°C / 10 min. |
| 5 | Po ukončení programu vypneme COMBIVAR a necháme chléb volně vychladnout. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.