Hovězí játra na víně se zeleninou
Ingredience
| hovězí játra | 500 g |
| mrkev | 200 g |
| celer | 100 g |
| petržel | 100 g |
| stroužek česneku | 4 ks |
| sádlo | 1 lžíce |
| cibule | 2 ks |
| anglická slanina | 100 g |
| rajčatový protlak nebo pyré | 100 ml |
| červené víno | 500 ml |
| majoránka | 1 lžicka |
| rozmarýn | 1 lžicka |
| sůl a pepř dle chuti | 1 špetka |
Postup přípravy
| 1 | Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku - program FRY 140°C (dobu necháme a vypneme program dle potřeby). Přidáme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu a také zarestujeme. Přidáme nakrájenou (nebo na hranolky nastrouhanou zeleninu) a zlehka orestujeme. Přidáme nadrobno nakrájený česnek a na kostičky nakrájená játra a opečeme. Nakonec přidáme protlak a koření (NE sůl!) a promícháme. Vypneme program FRY. |
|---|---|
| 2 | Zalijeme červeným vínem a promícháme. Nastavíme program CHEF na 45 min a tlakově uzavřeme. Stačilo by i 30 min, ale já mám ráda játra opravdu měkounká. |
| 3 | Po zaznění zvukového signálu (oznamuje konec programu) vypneme Combivar a necháme ho chvíli stát (cca 10 min) a poté přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypustíme. Teprve potom můžeme hrnec bezpečně otevřít. |
| 4 | Dochutíme solí a pepřem. Necháme ještě chvíli povařit na MULTICOOK 110°C - mícháme. |
| 5 | Podáváme s jakoukoliv přílohou dle chuti, ale u nás buď s rýží nebo nejčastěji s italským bylinkovým chlebem. Dobrou chuť. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.