Hovězí játra na víně se zeleninou

(0 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 4
kuchař: Dušková Dagmar
Jazyk receptu:

Ingredience

hovězí játra 500 g
mrkev 200 g
celer 100 g
petržel 100 g
stroužek česneku 4 ks
sádlo 1 lžíce
cibule 2 ks
anglická slanina 100 g
rajčatový protlak nebo pyré 100 ml
červené víno 500 ml
majoránka 1 lžicka
rozmarýn 1 lžicka
sůl a pepř dle chuti 1 špetka
Hovězí játra na víně se zeleninou
(0 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 4
kuchař: Dušková Dagmar
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku - program FRY 140°C (dobu necháme a vypneme program dle potřeby). Přidáme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu a také zarestujeme. Přidáme nakrájenou (nebo na hranolky nastrouhanou zeleninu) a zlehka orestujeme. Přidáme nadrobno nakrájený česnek a na kostičky nakrájená játra a opečeme. Nakonec přidáme protlak a koření (NE sůl!) a promícháme. Vypneme program FRY.
2 Zalijeme červeným vínem a promícháme. Nastavíme program CHEF na 45 min a tlakově uzavřeme. Stačilo by i 30 min, ale já mám ráda játra opravdu měkounká.
3 Po zaznění zvukového signálu (oznamuje konec programu) vypneme Combivar a necháme ho chvíli stát (cca 10 min) a poté přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypustíme. Teprve potom můžeme hrnec bezpečně otevřít.
4 Dochutíme solí a pepřem. Necháme ještě chvíli povařit na MULTICOOK 110°C - mícháme.
5 Podáváme s jakoukoliv přílohou dle chuti, ale u nás buď s rýží nebo nejčastěji s italským bylinkovým chlebem. Dobrou chuť.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...