Čokoládový dort
Ingredience
| zakysaná smetana | 1 kelímek |
| cukr | 1 kelímek |
| hladká mouka | 1 kelímek |
| holandské kakao | 1 kelímek |
| olej | 1 kelímek |
| vejce | 4 ks |
| vanilkový cukr | 1 ks |
| prášek do pečiva | 1 ks |
| sůl | 1 špetka |
| smetana ke šlehání | 300 ml |
| kvalitní hořká čokoláda | 300 g |
| máslo | 100 g |
Postup přípravy
| 1 | Žloutky vyšleháme s oběma cukry, přidáme olej, smetanu, mouku, prášek do pečiva a kakao. Vmícháme sníh z bílků a špetky soli. Korpus upečeme na program Cake, teplota 130 stupňů, cca 40 minut. |
|---|---|
| 2 | Smetanu zahřejeme, necháme v ní rozpustit čokoládu a máslo, nevaříme! Krém necháme ztuhnout v lednici. |
| 3 | Vychladlý korpus rozkrojíme, promažeme krémem. Zbylým krémem ozdobíme boky a povrch dortu. Necháme odležet v lednici a můžeme podávat. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.