Bryndzové halušky
Ingredience
väčšie zemiaky | 3 ks |
vajce | 1 ks |
polohrubá múka | 2 lžíce |
hladká múka | 4 lžíce |
soľ | 1 špetka |
bryndza | 200 g |
slaninka | 150 g |
mlieko | 2 lžíce |
Postup přípravy
1 | Slaninku nakrájame na malé kocky a opražíme programom Fry 130 °C asi 5 minút. |
---|---|
2 | Zemiaky nastrúhame, pridáme vajíčko, múku, soľ, vypracujeme cesto ktoré by nemalo byť riedke. Množstvo múky záleží aj od zemiakov koľko vody obsahujú. |
3 | Do Combivar nádoby si dáme zovrieť 3 l. osolenej vody - nastavíme program Multicook na 15 minút na 105 °C. Keď voda vrie, cez sitko na halušky pretláčame halušky do vriacej vody. Premiešame ich. Halušky vyplávajú na povrch - to je znak že sú uvarené , necháme chvíľu prevariť - odporúčam znížiť teplotu na 90 °C a premiešať, aby nevykypeli, precedíme a neoplachujeme vodou! |
4 | Bryndzu, ak je veľmi hustá rozmiešame s trochou mlieka, primiešame uvarené halušky, podávame posypané škvarkami zo slaninky a pokapané výpekom. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.