Bryndzové halušky

(0 hodnocení)
čas přípravy: 20 min
počet porcí: 4
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Ingredience

väčšie zemiaky 3 ks
vajce 1 ks
polohrubá múka 2 lžíce
hladká múka 4 lžíce
soľ 1 špetka
bryndza 200 g
slaninka 150 g
mlieko 2 lžíce
Bryndzové halušky
(0 hodnocení)
čas přípravy: 20 min
počet porcí: 4
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Slaninku nakrájame na malé kocky a opražíme programom Fry 130 °C asi 5 minút.
2 Zemiaky nastrúhame, pridáme vajíčko, múku, soľ, vypracujeme cesto ktoré by nemalo byť riedke. Množstvo múky záleží aj od zemiakov koľko vody obsahujú.
3 Do Combivar nádoby si dáme zovrieť 3 l. osolenej vody - nastavíme program Multicook na 15 minút na 105 °C. Keď voda vrie, cez sitko na halušky pretláčame halušky do vriacej vody. Premiešame ich. Halušky vyplávajú na povrch - to je znak že sú uvarené , necháme chvíľu prevariť - odporúčam znížiť teplotu na 90 °C a premiešať, aby nevykypeli, precedíme a neoplachujeme vodou!
4 Bryndzu, ak je veľmi hustá rozmiešame s trochou mlieka, primiešame uvarené halušky, podávame posypané škvarkami zo slaninky a pokapané výpekom.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...