Vepřová kýta na kmíně
Ingredience
| vepřové kýty | 600 g |
| sádla | 40 g |
| cibule | 1 ks |
| hladké mouky | 4 lžíce |
| soli | 1 lžíce |
| kmínu a koření podle chuti | 1 lžíce |
| másla | 1 lžíce |
Postup přípravy
| 1 | Rozpustíme sádlo a necháme zpěnit jemně nakrájenou cibuli programem Fry 130°C (asi 10 min.) |
|---|---|
| 2 | Na zpěněnou cibuli vložíme naklepané plátky vepřové kýty a po obou stranách opečeme, stále program Fry 130°C |
| 3 | Přidáme sůl, kmín (můžeme další koření podle chuti, já jsem dala ještě kari, pepř, masové koření, worchester), zalijeme trochou vody, promíchneme a hrnec tlakově uzavřeme, vaříme programem Stew 20 min. |
| 4 | Po ukončení programu vypustíme páru, měkké maso vyjmeme, přidáme lžíci másla, vodu a zahustíme hladkou moukou, popř. tmavou jížkou, program Multicook, teplota 100°C, čas podle potřeby. Podáváme s bramborovým knedlíkem (viz přílohy). |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.