Jíšková polévka s dýní a kapustičkami
Ingredience
| máslo | 100 g | 
| hrubá mouka pšeničná | 3 lžíce | 
| sůl | 1 špetka | 
| dýně muškátová nebo hokaido (ze nahradit mrkví) | 100 g | 
| česnek | 1 stroužek | 
| pepř (přiměřeně!) | 1 špetka | 
| bujon masox | 0,5 kostka | 
| růžičková kapusta - kuličky | 150 g | 
| balkánský sýr | 50 g | 
| horká voda přímo z rv.konvice | 700 ml | 
Postup přípravy
| 1 | nahřejeme Varmix bez surovin R1 / 1 min / 100°C | 
|---|---|
| 2 | vypneme, přidáme máslo a počkáme až se skoro rozpustí, přidáme hrubou mouku, zapneme R4 / 100°C / 15min. Udělá se světlá jíška, měla by být tekutá a noži se rozmetat na stěny, tím se rychle prosmaží. | 
| 3 | V cca 4 minutě, když nám začne jíška pěnit a zlátnout, přidáme nastrouhanou dýni, pepř, bujon, česnek přímo dírkou, pak vlijeme vroucí vodu, a necháme prošlehat a provařit. V hrnci mimo povaříme v osolené vodě očištěné kapustičky cca 5min - dokřupava, vodu vylijeme (nadýmá). | 
| 4 | Snížíme rychlost na R1, vypneme vaření a vlijeme za chodu dírkou rozšlehané vejce, cca 2 min ještě necháme míchat, varmix už nevaří, polévka však ještě chvíli klokotá a to stačí. Přelijeme do servírovací mísy nebo hned lijeme do talířů (pokud necháme ve Varmixu, mohla by se nám bez míchání napéct na horkou stěnu) | 
| 5 | V polévce jsou malé kousky dýně (mrkve), drobné nitky vajíčka, jinak je jemná krémová. Přidáme půlky křupavých kapustiček a plátek balkánského sýra na ozdobu. Ti co nehlídají kalorie můžou zjemnit trochou smetany, ale není třeba, díky máslu je polévka hodně vydatná | 
                                Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
                    Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.