Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky
Ingredience
| kuře | 1 kg |
| mrkev | 3 ks |
| celer | 1 ks |
| petržel kořenová | 1 ks |
| sůl | 1 lžicka |
| cibule | 1 ks |
| játra | 0,5 kg |
| česnek | 3 stroužek |
| majoránka | 1 lžicka |
| rohlík | 2 ks |
| vejce | 1 ks |
| sůl | 1 lžicka |
| cibule | 1 ks |
Postup přípravy
| 1 | Do nádoby COMBIVARU NEO vložíme kuře, zalijeme 2 l vody a přidáme mrkev, celer, petržel, cibuli a sůl. Zapneme tlakový program SOUP z MENU 2, který je nastaven na 30 minut a 6.stupeň tlaku. Pokud potřebujete, můžete si upravit nejen čas, ale i stupeň tlaku. |
|---|---|
| 2 | Hlasový asistent Vás upozorní na natlakování, odpouštění páry i ukončení programu. |
| 3 | Z vývaru vyjmeme maso i zeleninu a připravíme si játrové knedlíčky. Do nádoby VARMIXU vložíme játra, cibuli, česnek, majoránku, vejce, sůl a rozmixujeme hmotu, kterou zahustíme strouhankou ze 2 - 3 rohlíků. |
| 4 | Zapneme program SIMMER z nabídky MENU 1, nastavíme čas na 20 minut a teplotu na 185°C. Jakmile začne vývar vřít, pomalu malou lžičkou zavařujeme knedlíčky. Povaříme ještě 10 minut. |
| 5 | Maso obereme a společně se zeleninou nakrájíme do polévky. Ozdobíme pažitkou nebo petrželkou a podáváme. |