Rizoto z kombivaru
Ingredience
rýže | 250 ml |
amarant | 3 lžicka |
quinoa | 3 lžicka |
mrazené zeleniny (mrkev, brokolice, kukuřice, hrášek) | 200 g |
kuřecího masa | 500 g |
Postup přípravy
1 | 1) Hrneček rýže, tři lžičky amarantu, 3 lžičky červené quinoi propláchneme horkou vodou Dáme do hrnce(kombivaru) vařit. Na hrneček rýže jeden a ¾ hrnku vody, kari koření, nebo kurkumu a sůl. Zamícháme vařečkou. V kombivaru je rýže za 10 minut hotová. Po uvaření vyndáme z kombivaru do mísy. |
---|---|
2 | 2) Po té dáme dusit do kombivaru (nebo hrnce) kuřecí maso na kostičky a směs mrazené zeleniny (kukuřice, hrášek, mrkev, brokolice). Osolíme byliknovou solí a mořskou solí. Za 35 minut je to v kombivaru hotové. Po té smícháme s rýží. |
3 | 3) Na talíři posypeme strouhaným sýrem a přidáme nakrájenou zeleninu podle chuti a možností. Dobrou chuť. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.