Hlivové rizoto

(1 hodnocení)
čas přípravy: 25 min
počet porcí: 4
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Ingredience

hliva ustricová 250 g
dlhozrnná ryža 250 g
zeleninový vývar 200 ml
biele víno 200 ml
červená cibuľa 1 ks
bobkový list 2 ks
soľ, mletá rasca, drvené farebné korenie 1 špetka
olivový olej 2 lžíce
Hlivové rizoto
(1 hodnocení)
čas přípravy: 25 min
počet porcí: 4
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Do combivar nádoby dáme olej, na plátky nakrájanú cibuľu a restujeme ju na programe Fry 4 minúty 110 °C. Pridáme očistenú a nakrájanú hlivu (veľkosť podľa toho ako má kto rád), smažíme asi 4 minúty na rovnakom programe a stupňoch.
2 Pridáme soľ, bobkový list, koreniny, premytú ryžu, vývar a víno, nádobu tlakovo uzatvoríme, nastavíme program Rice na 13 minút. Po ukončení programu necháme ešte 2 minútky stáť až následne otvoríme Combivar.
3 Rizoto podávame so strúhaným syrom, prípadne posypeme nasekanou jarnou cibuľkou.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...