Hlivové rizoto
Ingredience
hliva ustricová | 250 g |
dlhozrnná ryža | 250 g |
zeleninový vývar | 200 ml |
biele víno | 200 ml |
červená cibuľa | 1 ks |
bobkový list | 2 ks |
soľ, mletá rasca, drvené farebné korenie | 1 špetka |
olivový olej | 2 lžíce |
Postup přípravy
1 | Do combivar nádoby dáme olej, na plátky nakrájanú cibuľu a restujeme ju na programe Fry 4 minúty 110 °C. Pridáme očistenú a nakrájanú hlivu (veľkosť podľa toho ako má kto rád), smažíme asi 4 minúty na rovnakom programe a stupňoch. |
---|---|
2 | Pridáme soľ, bobkový list, koreniny, premytú ryžu, vývar a víno, nádobu tlakovo uzatvoríme, nastavíme program Rice na 13 minút. Po ukončení programu necháme ešte 2 minútky stáť až následne otvoríme Combivar. |
3 | Rizoto podávame so strúhaným syrom, prípadne posypeme nasekanou jarnou cibuľkou. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.