Bezlepkový kynutý knedlík
Ingredience
| bezlepkové mouky Schär Bread-Mix B | 300 g |
| tapiokové mouky | 1 lžíce |
| burizonů | 2 hrst |
| soli | 1 špetka |
| vody | 200 ml |
| sušeného droždí (nebo 0,5 kostky čerstvého) | 1 ks |
| vejce | 1 ks |
Postup přípravy
| 1 | Smícháme mouky, sůl, droždí, burizony, přidáme vejce a vodou zaděláme tužší těsto - nejlépe v robotu. Necháme 45 min. kynout na teplém místě pod utěrkou. |
|---|---|
| 2 | Po vykynuti utvoříme šišku, do nádoby nalijeme vařící vodu (zkrátíme dobu vaření), vložíme napařovací mřížku,kterou jsme potřeli olejem, dáme knedlík a také lehce potřeme olejem. Zavřeme nádobu. |
| 3 | Nastavíme program STEAM/15 minut - tlakově uzavřeme. |
| 4 | Po zaznění signálu vypustíme páru, otevřeme, propíchneme knedlík, aby z něho vyšla pára a vyndáme z nádoby. |
| 5 | Poznámka: Při zpracování bezlepkové mouky se řídím její savostí,takže poměr vody je v receptu variabilní (200 - 220ml). |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.