Bezlepkový kynutý knedlík

(1 hodnocení)
čas přípravy: 15 min
počet porcí: 2
kuchař: Maťáková Jaroslava
Jazyk receptu:

Ingredience

bezlepkové mouky Schär Bread-Mix B 300 g
tapiokové mouky 1 lžíce
burizonů 2 hrst
soli 1 špetka
vody 200 ml
sušeného droždí (nebo 0,5 kostky čerstvého) 1 ks
vejce 1 ks
Bezlepkový kynutý knedlík
(1 hodnocení)
čas přípravy: 15 min
počet porcí: 2
kuchař: Maťáková Jaroslava
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Smícháme mouky, sůl, droždí, burizony, přidáme vejce a vodou zaděláme tužší těsto - nejlépe v robotu. Necháme 45 min. kynout na teplém místě pod utěrkou.
2 Po vykynuti utvoříme šišku, do nádoby nalijeme vařící vodu (zkrátíme dobu vaření), vložíme napařovací mřížku,kterou jsme potřeli olejem, dáme knedlík a také lehce potřeme olejem. Zavřeme nádobu.
3 Nastavíme program STEAM/15 minut - tlakově uzavřeme.
4 Po zaznění signálu vypustíme páru, otevřeme, propíchneme knedlík, aby z něho vyšla pára a vyndáme z nádoby.
5 Poznámka: Při zpracování bezlepkové mouky se řídím její savostí,takže poměr vody je v receptu variabilní (200 - 220ml).
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...