Bezlepkový bramborový knedlík

(0 hodnocení)
čas přípravy: 15 min
počet porcí: 1
kuchař: Maťáková Jaroslava
Jazyk receptu:

Ingredience

vařených brambor (cca 200g) 3 ks
kukuřičné krupice 3 lžíce
jemné rýžové krupičky 3 lžíce
tapiokové mouky 1 lžíce
vejce 1 ks
soli 1 špetka
Bezlepkový bramborový knedlík
(0 hodnocení)
čas přípravy: 15 min
počet porcí: 1
kuchař: Maťáková Jaroslava
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Vychladlé vařené brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme. Přidáme sypké suroviny, sůl a vejce a vypracujeme vláčné,ale tužší těsto. Do nádoby dáme 0,5l horké vody (odpadá tím nahřátí vody přímo v hrnci a zkrátí se doba vaření), vložíme napařovací mřížku a dáme na ní knedlík.
2 Nastavíme program STEAM/15min. - tlakově uzavřeme.
3 Po zaznění signálu vypustíme páru a vyjmeme knedlík.
4 Poznámka: Při zpracování záleží na velikosti brambor,tudíž se může množství krupiček měnit a řídím se vzhledem těsta. Tapiokové mouky stačí 1 lžíce.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...