Svíčková polévka
Ingredience
| mrkev | 200 g | 
| celer | 50 g | 
| kořenová petržel nebo pastinák | 50 g | 
| brambora | 50 g | 
| voda | 300 ml | 
| pepř (decentně) | 1 špetka | 
| mleté nové koření | 1 špetka | 
| bujon MASOX | 0,5 kostka | 
| zakysaná smetana | 200 g | 
| sladká smetana 12% | 200 g | 
| sůl | 1 lžicka | 
| hladká mouka pšeničná | 1 lžíce | 
Postup přípravy
| 1 | Očištěnou mrkev, celer, petržel, brambor nadrtíme R5 / 10sec a pak R 8 / 10sec. | 
|---|---|
| 2 | Přidáme bujon, pepř, sůl, nové koření, horkou vodu, vaříme R3 / 100°C / 10min, nadrcená směs změkne. | 
| 3 | Sundáme nádobu, dáme mimo, přilijeme 12%smetanu a polovinu zakysané smetany, necháme odpočinout stejně jako "svíčkovou" cca 20min, protože dohladka horkou polévku nerozmixujeme. | 
| 4 | Mixujeme R8 pak R9 / 20sec dohladka. | 
| 5 | Rychle provaříme R3 / 100°C / 8min, hned přidáme lžíci mouky dírkou ve víku do točící se polévky. Polévka zhoustne, hned po uvaření přelijeme do servírovací nádoby nebo do talířů, aby se hustá polévka nepřipálila v horké nádobě. Dozdobíme zbytkem zakysané smetany a třeba dýňovými semínky nebo smaženými kuličkami | 
                                Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
                    Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.