Květákové bramboráky (květákáky)

(1 hodnocení)
čas přípravy: 40 min
počet porcí: 2
kuchař: Pechancová Jana
Jazyk receptu:

Ingredience

květák syrový 300 g
brambora očištěná 200 g
vejce 2 ks
pšeničná mouka hladká 3 lžíce
voda 0,5 dl
česnek 2 stroužek
majoránka 1 lžíce
pepř 1 špetka
sůl 1 lžicka
olej na smažení nejlépe řepkový 1 dl
Květákové bramboráky (květákáky)
(1 hodnocení)
čas přípravy: 40 min
počet porcí: 2
kuchař: Pechancová Jana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Očistíme brambory (pěkné jen omyjte a vražte i se slupkou), květák rozebrat na kousky, česnek oloupat
2 Všechno kromě oleje dát do nádoby, vejce prosím bez skořápek!, mixovat R5 / 4 min, zůstanou malé kousky - to je správně
3 Z nádoby přelít do misky, na rozpálené pánvi s olejem smažit malé placičky 1cm vysoké na oleji dozlatova. Dělají se delší dobu, aby změkl květák. Protože je zde málo mouky, jsou jemné a při obracení buďte opatrní na potrhání. Přidáním další lžíce mouky těsto bude hutnější.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...