Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

(0 hodnocení)
čas přípravy: 32 min
počet porcí: 4
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Ingredience

kachní prsa bez kosti 4 ks
oleje 100 ml
ocet balsamico 2 lžíce
vody 200 ml
sušených brusinek 50 g
sterilovaných brusinek 2 lžíce
červeného vína 5 lžíce
solamylu 1 lžicka
soli 1 špetka
Kachní prsa s brusinkovou omáčkou
(0 hodnocení)
čas přípravy: 32 min
počet porcí: 4
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Omytá kachní prsa i s kuží osolte. Program FRY nastavte na 10 minut a ponechte nastavenou teplotou 170°C. Na rozpáleném oleji prsa zprudka osmažte z obou stran.
2 Osmažené maso zalijte vodou, pridejte víno, ocet a sušené brusinky. Zapnete program STEW na 20 min. a hrnec tlakove uzavrete.
3 Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít.
4 Maso vyndejte z nádoby, pridejte sterilované brusinky a šťávu provarte cca 2 min. Jemne zahustete solamylem. Pro zahuštění použijte program MULTICOOK, nastavte teplotu na 105 – 110°C. Přednastavený čas 10 minut Vám k zahuštění stačí. Stiskněte tlačítko start a vyčkejte, až pokrm získá Vámi zvolenou teplotu. V momentě, kdy začne odpočet času (10 minut), zahustěte a provařte. Jakmile budete s hustotou pokrmu spokojeni, proces vaření ukončete stisknutím tlačítka CANCEL (vlevo nahoře).
5 Podávejte s rýží nebo bramborovými noky.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...