Kachní prsa s brusinkovou omáčkou
Ingredience
kachní prsa bez kosti | 4 ks |
oleje | 100 ml |
ocet balsamico | 2 lžíce |
vody | 200 ml |
sušených brusinek | 50 g |
sterilovaných brusinek | 2 lžíce |
červeného vína | 5 lžíce |
solamylu | 1 lžicka |
soli | 1 špetka |
Postup přípravy
1 | Omytá kachní prsa i s kuží osolte. Program FRY nastavte na 10 minut a ponechte nastavenou teplotou 170°C. Na rozpáleném oleji prsa zprudka osmažte z obou stran. |
---|---|
2 | Osmažené maso zalijte vodou, pridejte víno, ocet a sušené brusinky. Zapnete program STEW na 20 min. a hrnec tlakove uzavrete. |
3 | Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. |
4 | Maso vyndejte z nádoby, pridejte sterilované brusinky a šťávu provarte cca 2 min. Jemne zahustete solamylem. Pro zahuštění použijte program MULTICOOK, nastavte teplotu na 105 – 110°C. Přednastavený čas 10 minut Vám k zahuštění stačí. Stiskněte tlačítko start a vyčkejte, až pokrm získá Vámi zvolenou teplotu. V momentě, kdy začne odpočet času (10 minut), zahustěte a provařte. Jakmile budete s hustotou pokrmu spokojeni, proces vaření ukončete stisknutím tlačítka CANCEL (vlevo nahoře). |
5 | Podávejte s rýží nebo bramborovými noky. |