Preclíky z celozrnné mouky
Ingredience
| mouka celozrnná pšeničná hladká (může být 150g bílé hladké a 150g hladké celozrnné) | 300 g | 
| droždí (použité je klasické vážené) | 15 g | 
| voda | 150 ml | 
| cukr krupice | 0,5 lžicka | 
| sůl | 1 lžicka | 
| olej | 30 ml | 
| sladká červená paprika | 1 lžicka | 
| drcený kmín (lze nahradit i jinou variací koření) | 0,5 lžicka | 
Postup přípravy
| 1 | vše dáme najednou do VARMIXU, zapneme program těsto 3 min | 
|---|---|
| 2 | utvoří se koule která vyjede nad nože, pak je těsto správně. Vyklepneme na vál a ještě jednou protočíme varmix, aby se dostaly ven i poslední zbytky těsta z nožů. | 
| 3 | Těsto necháme 10 min odpočinout, pak vyválíme tyčky max 0,5-1cm silné přes šířku plechu, pečeme při 180°C 15min. Pro rychlejší práci můžeme použít strojek na těstoviny DEDRA. | 
                                Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
                    Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.