Polévka z řapíkatého celeru

(0 hodnocení)
čas přípravy: 40 min
počet porcí: 9
kuchař: Martynek Marek
Jazyk receptu:

Ingredience

Řapíkatý celer 5 ks
Mrkev 3 ks
Brambory 2 ks
Cibule 1 ks
Červená paprika 1 ks
Zeleninový bujón 2 kostka
Sádlo 2 lžíce
Pepř celý 5 ks
Nové koření 3 ks
Bobkový list 2 ks
Kmín mletý 1 lžicka
Sůl a pepř podle chuti 1 špetka
Voda 3 l
Polévka z řapíkatého celeru
(0 hodnocení)
čas přípravy: 40 min
počet porcí: 9
kuchař: Martynek Marek
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Zeleninu opláchneme, očistíme a nakrájíme na stejně velké dílky. Cibuli nakrájíme na hrubo.
2 Nastavíme program FRY, čas i teplotu neměníme.
3 V nádobě rozehřejeme sádlo a zpěníme cibuli. Přidáme nakrájenou zeleninu a zlehka orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme koření, bujón a vypneme program FRY.
4 Hrnec tlakově uzavřeme a nastavíme program SOUP, pomocí Product selection vybereme ZELENINU, čas ponecháme přednastavený.
5 Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít.
6 Polévku dochutíme solí a pepřem, můžeme přidat čerstvé bylinky. Podáváme s pečivem nebo opečeným toustem.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...