Polévka z řapíkatého celeru
Ingredience
| Řapíkatý celer | 5 ks |
| Mrkev | 3 ks |
| Brambory | 2 ks |
| Cibule | 1 ks |
| Červená paprika | 1 ks |
| Zeleninový bujón | 2 kostka |
| Sádlo | 2 lžíce |
| Pepř celý | 5 ks |
| Nové koření | 3 ks |
| Bobkový list | 2 ks |
| Kmín mletý | 1 lžicka |
| Sůl a pepř podle chuti | 1 špetka |
| Voda | 3 l |
Postup přípravy
| 1 | Zeleninu opláchneme, očistíme a nakrájíme na stejně velké dílky. Cibuli nakrájíme na hrubo. |
|---|---|
| 2 | Nastavíme program FRY, čas i teplotu neměníme. |
| 3 | V nádobě rozehřejeme sádlo a zpěníme cibuli. Přidáme nakrájenou zeleninu a zlehka orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme koření, bujón a vypneme program FRY. |
| 4 | Hrnec tlakově uzavřeme a nastavíme program SOUP, pomocí Product selection vybereme ZELENINU, čas ponecháme přednastavený. |
| 5 | Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. |
| 6 | Polévku dochutíme solí a pepřem, můžeme přidat čerstvé bylinky. Podáváme s pečivem nebo opečeným toustem. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.