Zebra-tortový korpus

(1 hodnocení)
čas přípravy: 45 min
počet porcí: 8
kuchař: Pavlinská Jana
Jazyk receptu:

Ingredience

vajíčka 4 ks
kryšt. cukor 6 lžíce
horúca voda 4 lžíce
polohrubá múka 8 lžíce
kakao 1 lžíce
prášok do pečiva 1 ks
olej 1 lžíce
Zebra-tortový korpus
(1 hodnocení)
čas přípravy: 45 min
počet porcí: 8
kuchař: Pavlinská Jana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Do nádoby si oddelíte vaječné bielky, cukor a štipku soli a mixujete do peny. Počas mixovania pridávať po lyžiciach horúcu vodu - nie vriacu (krásne sa rozpustí cukor a sneh je ľahší) Keď je sneh dostatočne tuhý, pridať ešte lyžicu oleja a premixovať na chvíľu, aby sa olej spojil so snehom.
2 Keď je sneh dostatočne tuhý, zľahka primiešať žltky a preosiatu múku zmiešanú s polovicou prášku do pečiva. Cesto rozdeliť na polovicu do dvoch nádob a do jednej primiešať ešte lyžicu kakaa.
3 Combivarovú nádobu potom plniť striedavo po lyžiciach tmavým a svetlým cestom, ktoré treba liať vždy do stredu. Keď je cesto kompletne navrstvené, troška potočiť s nádobou na stole, aby sa rovnomerne rozlialo.
4 Nastaviť pečenie: program Cake 35min./125st. Po ukončení programu nádobu vybrať a chvíľu nechať vychladnúť - potom sa vám korpus veľmi ľahko vysype na podložku. Vychladnutý korpus rozrezať cez polovicu a naplniť krémom.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...