Játra na cibuli a jablkách

(1 hodnocení)
čas přípravy: 20 min
počet porcí: 4
kuchař: Maťáková Jaroslava
Jazyk receptu:

Ingredience

vepřových jater 0,5 kg
velké cibule 2 ks
velkých jablek 2 ks
slaniny 2 plátek
oleje 2 lžíce
soli 1 špetka
pepře 1 špetka
sójové omáčky 1 lžíce
worcestru 1 lžíce
tabasca 1 lžíce
vody 1 dl
Játra na cibuli a jablkách
(1 hodnocení)
čas přípravy: 20 min
počet porcí: 4
kuchař: Maťáková Jaroslava
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Nakrájíme na plátky cibuli a oloupaná jablka(zakápneme citronem,aby neztmavla),na kostičky slaninu. Játra na plátky a opepříme.
2 Program FRY/8min./teplotu ponechat přednastavenou. Do nádoby dáme olej a slaninu a orestujeme játra z obou stran. Po té játra vyjmeme a ve výpeku necháme zesklovatět cibuli,přidáme jablka a spolu chvíli orestujeme.
3 Nastavíme program CHEF/10-12min./ -vrátíme zpět játra,přidáme worcester,sójovou omáčku, tabasco,vodu a tlakově uzavřeme.
4 Po skončení programu vypustíme páru a játra dochutíme solí,případně některou z omáček. Díky jablkům a cibuli je šťáva zahuštěna,ale dle chuti lze obvyklým způsobem zahustit.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...