Játra na cibuli a jablkách
Ingredience
| vepřových jater | 0,5 kg |
| velké cibule | 2 ks |
| velkých jablek | 2 ks |
| slaniny | 2 plátek |
| oleje | 2 lžíce |
| soli | 1 špetka |
| pepře | 1 špetka |
| sójové omáčky | 1 lžíce |
| worcestru | 1 lžíce |
| tabasca | 1 lžíce |
| vody | 1 dl |
Postup přípravy
| 1 | Nakrájíme na plátky cibuli a oloupaná jablka(zakápneme citronem,aby neztmavla),na kostičky slaninu. Játra na plátky a opepříme. |
|---|---|
| 2 | Program FRY/8min./teplotu ponechat přednastavenou. Do nádoby dáme olej a slaninu a orestujeme játra z obou stran. Po té játra vyjmeme a ve výpeku necháme zesklovatět cibuli,přidáme jablka a spolu chvíli orestujeme. |
| 3 | Nastavíme program CHEF/10-12min./ -vrátíme zpět játra,přidáme worcester,sójovou omáčku, tabasco,vodu a tlakově uzavřeme. |
| 4 | Po skončení programu vypustíme páru a játra dochutíme solí,případně některou z omáček. Díky jablkům a cibuli je šťáva zahuštěna,ale dle chuti lze obvyklým způsobem zahustit. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.