Květáková krémová polévka

(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 6
kuchař: Kubalová Dana
Jazyk receptu:

Ingredience

květák 1 ks
jarní cibulka 1 ks
máslo 1 lžíce
hladká mouka 1 lžíce
sůl 1 lžicka
podravka 1 lžicka
vývar nebo voda + 1 ks bujon, či masox v kostce 1,5 l
Květáková krémová polévka
(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 6
kuchař: Kubalová Dana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Combivar nastavíme na FRY - čas 10 minut, teplota 110 stupňů. Vložíme máslo, necháme rozpustit, přidáme jarní cibulku nakrájenou na drobno. Orestujeme, přidáme mouku a připravíme takto jíšku.
2 Zalijeme vodou a vhodíme kostku masoxu či bujonu / nebo zalijeme vývarem/, řádně rozmícháme,přidáme očištěný a na růžičky rozebraný květák,sůl. Nastavíme program SOUP, ingredience zelenina - 10 minut. A takto tlakově vaříme.
3 Po ukončení programu odpustíme páru, Combivar otevřeme. Vybereme několik růžiček květáku a ten nakrájíme na kousky - odložíme.
4 Zbývající polévku rozmixujeme, přelijeme do hrnce, vložíme na kousky nakrájený květák. Dochutíme podravkou.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...