Švestkový džem bez cukru

(0 hodnocení)
čas přípravy: 20 min
počet porcí: 4
kuchař: Věra Vítovcová
Jazyk receptu:

Ingredience

rozmixovaných švestek 2,5 l
mletá skořice 1 lžicka
Švestkový džem bez cukru
(0 hodnocení)
čas přípravy: 20 min
počet porcí: 4
kuchař: Věra Vítovcová
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Švestky vyndané z mrazáku odpeckujeme a dáme do mixéru (VitVit Ultimate, nebo jiného kvalitního mixéru). Důkladně rozmixujeme. Přemrazené švestky jsou sladké dost, tudíž není potřeba džem sladit.
2 Po té dáme rozmixované švestky do Combivaru. Přidáme mleté lžičku skořice a důkladně zamícháme dřevěnou vařečkou. Po té vaříme 20 minut na program na džem.
3 Po uvaření plníme do vymytých sklenic. Zavíčkujeme. A zavaříme po domu 25 minut. Po zavaření uskladníme v chladné suché místnosti. Takto připravený džem lze použít na palčinky, pečivo, do jogurtů, na Vánoční cukroví.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...