Zelňačka

(1 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 6
kuchař: Beranová Veronika
Jazyk receptu:

Ingredience

cibule 1 ks
kysané zelí 250 g
menší brambory 3 ks
klobása 1 ks
máslo 1 lžíce
hladká mouka 1 lžíce
horká voda/vývar 1,5 l
mletá červená paprika 1 lžicka
kmínu 1 lžicka
Zelňačka
(1 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 6
kuchař: Beranová Veronika
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Oloupeme a na drobno nakrájíme cibuli. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Klobásu na půlměsíčky.
2 Combivar zapneme, zvolíme program Multicook, nastavíme na 140 st./10 minut a necháme rozpustit máslo. Přidáme cibuli, necháme zesklovatět, ubereme teplotu na 110 st. a zaprášíme hladkou moukou. Lehce opražíme, přidáme sůl, papriku mletou a kmín a zalijeme horkou vodou či vývarem. Přidáme zcezené zelí a brambory a vypneme program tlačítkem Cancel.
3 Přikryjeme poklicí, ventil nastavíme na tlakové vaření a zvolíme program Chef na 15 minut. Teplota se u tlakového vaření nenastavuje!! Po dokončení programu vypneme tlačítkem Cancel, necháme cca 5 minut odpočnout a pomalu upouštíme páru. Poklici sejmeme.
4 Nastavíme program Multicook 110 st./5 minut. Přidáme klobásu, necháme provařit a vypneme. Přidáme nasekanou pažitku či petrželku a podáváme. Dobrou chuť :-)
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...