Ragú z diviny

(0 hodnocení)
čas přípravy: 40 min
počet porcí: 4
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Ingredience

mäsa z diviny (srnčie predné) 0,5 kg
tuku (masť, olej) 4 lžíce
nastrúhanej koreňovej zeleniny (mrkva, celer) 5 lžíce
cibuľa 1 ks
čierne celé korenie 5 ks
bobkový list 2 ks
šťava z citróna 1 ks
červené víno 100 ml
ríbezľový lekvár 1 lžíce
hladká múka 2 lžíce
soľ 1 špetka
materina dúška 1 svazek
vegeta 1 špetka
Ragú z diviny
(0 hodnocení)
čas přípravy: 40 min
počet porcí: 4
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Mäso nakrájame na plátky, jemne naklepeme. Do combivar nádoby dáme 2 lyžice masti a mäso opražíme z každej strany - program Multicook 6 minút 120 °C.
2 Po upražení mäso vyberieme a vo vzniknutom výpeku udusíme nakrájanú cibuľu s nastrúhanou koreňovou zeleninou - program Multicook 5 minút 120 °C. Keď je zelenina podusená, vrátime do nádoby mäso, podlejeme horúcou vodou tak aby bolo mäso pod vodou pridáme koreniny a nádobu tlakovo uzatvoríme, program Stew/dusenie 30 minút.
3 Počas dusenia mäsa si pripravíme zásmažku z 2 PL masti a 2 PL hladkej múky. Hotovú zásmažku rozriedime vínom.
4 Po udusení mäso vyberieme a zeleninu rozmixujeme na jemno. Rozmixovanú zeleninu vrátime aj s mäsom do nádoby, pridáme ríbezľový lekvár, šťavu zo štvrť citróna a vlejeme rozriedenú zápražku. Ak sa nám zdá omáčka hustá rozriedime troškou vody, prevaríme podľa potreby min. 2-3 minúty na programe Multicook 110 °C. Dochutíme. Divinové ragú podávame s knedlou alebo varenými zemiakmi.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...