Ragú z diviny
Ingredience
mäsa z diviny (srnčie predné) | 0,5 kg |
tuku (masť, olej) | 4 lžíce |
nastrúhanej koreňovej zeleniny (mrkva, celer) | 5 lžíce |
cibuľa | 1 ks |
čierne celé korenie | 5 ks |
bobkový list | 2 ks |
šťava z citróna | 1 ks |
červené víno | 100 ml |
ríbezľový lekvár | 1 lžíce |
hladká múka | 2 lžíce |
soľ | 1 špetka |
materina dúška | 1 svazek |
vegeta | 1 špetka |
Postup přípravy
1 | Mäso nakrájame na plátky, jemne naklepeme. Do combivar nádoby dáme 2 lyžice masti a mäso opražíme z každej strany - program Multicook 6 minút 120 °C. |
---|---|
2 | Po upražení mäso vyberieme a vo vzniknutom výpeku udusíme nakrájanú cibuľu s nastrúhanou koreňovou zeleninou - program Multicook 5 minút 120 °C. Keď je zelenina podusená, vrátime do nádoby mäso, podlejeme horúcou vodou tak aby bolo mäso pod vodou pridáme koreniny a nádobu tlakovo uzatvoríme, program Stew/dusenie 30 minút. |
3 | Počas dusenia mäsa si pripravíme zásmažku z 2 PL masti a 2 PL hladkej múky. Hotovú zásmažku rozriedime vínom. |
4 | Po udusení mäso vyberieme a zeleninu rozmixujeme na jemno. Rozmixovanú zeleninu vrátime aj s mäsom do nádoby, pridáme ríbezľový lekvár, šťavu zo štvrť citróna a vlejeme rozriedenú zápražku. Ak sa nám zdá omáčka hustá rozriedime troškou vody, prevaríme podľa potreby min. 2-3 minúty na programe Multicook 110 °C. Dochutíme. Divinové ragú podávame s knedlou alebo varenými zemiakmi. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.