Dýňové gnocchi
Ingredience
dýně hokaidó | 250 g |
vařených brambor | 250 g |
soli | 1 špetka |
vejce | 1 ks |
hrubé mouky | 250 g |
Postup přípravy
1 | Dýni nakrájíme na plátky a i se slupkou upečeme v troubě. Brambory uvaříme ve slupce. |
---|---|
2 | Vychladlé oloupané brambory a dýni vložíme do Varmixu. Sekáme R5 cca 20 sec. Přendáme do Planetaria, přidáme vajíčko, sůl a mouku (množství pouze orientační - záleží na druhu brambor). |
3 | Vymícháme hladké těsto, které na vále zpracujeme do tvaru noků. |
4 | Do nádoby Combivaru nalijeme 1/2 l vody a vložíme mističku na vaření v páře. Na misku nasypeme syrové noky a hrnec uzavřeme. Nastavíme na 5 min. tlakový program STEAM. Po zaznění zvukového signálu vypustíme páru, až potom můžeme Combivar bezpečně otevřít. |
5 | Podáváme jako přílohu. |