Kuřecí řízek Ondráš

(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 4
kuchař: Lýková Veronika
Jazyk receptu:

Ingredience

brambor 1 kg
česneku 4 stroužek
vejce 2 ks
sůl a pepř dle chuti 1 špetka
strouhanky 2 lžíce
hladké mouky 4 lžíce
olej na smažení bramboráků 300 ml
kuřecího masa 4 plátek
majoránky 1 špetka
Kuřecí řízek Ondráš
(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 4
kuchař: Lýková Veronika
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Brambory a česnek oloupeme a nastrouháme.Přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku, strouhanku hladkou mouku a umícháme hladké těsto.
2 Kuřecí plátky lehce naklepeme, nasolíme a opepříme.
3 V combivaru nastavíme program FRY 170stupňů 30 minut. Lžící dáme do rozpáleného oleje první vrstvu bramborákového těsta a rozprostřeme do velikosti kuřecího plátku. Na vrstvu těsta položíme kuřecí plátek a na něj dáme zase vrstvu těsta. Smažíme do zlatova po obou stranách. Po usmažení zbavíme bramboráky přebytečného oleje pomocí ubrousku, bramborák překrojíme napůl a můžeme podávat.
4 Ondráš je skvělý v kombinaci s pikantním zelným salátem.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...