Čatní z červené řepy

(0 hodnocení)
čas přípravy: 70 min
počet porcí: 5
kuchař: Petrovická Dagmar
Jazyk receptu:

Ingredience

červená řepa 1 kg
jablka 450 g
cibule 450 g
ocet balzamico 300 ml
voda 350 ml
hnědý nebo třtinový cukr 6 lžíce
nové koření mleté 2 lžicka
chilli mleté 1 lžicka
sůl 1 lžicka
Čatní z červené řepy
(0 hodnocení)
čas přípravy: 70 min
počet porcí: 5
kuchař: Petrovická Dagmar
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Řepu, jablka a cibuli oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky.
2 2/3 podrtíme na hrubo ve Varmixu R5 15 sec. 1/3 pomeleme ve Varmixu společně s kořením, solí, cukrem a octem na pyré R9 15 sec. Vše přendáváme do Combivaru.
3 Přidáme asi polovinu vody, promícháme a hrnec zavřeme. Nastavíme netlakové vaření MULTICOOK 60 minut, teplota 107°C.
4 Asi po půl hodině hrnec otevřeme, dolijeme zbylou vodu, promícháme a necháme dovařit.
5 Po ukončení programu naplníme ihned do skleniček a dobře zavíčkujeme. Necháme vychladnout dnem vzhůru.
6 Skladujeme v chladu a temnu, mělo by vydržet asi rok, ale u nás se to sní mnohem dříve.
7 Čatní používáme jako přílohu k pečenému, grilovanému, vařenému nebo uzenému masu :) Dobrou chuť!
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...