Cibulový koláč
Ingredience
| Hladká mouka (těsto) | 280 g |
| Máslo (těsto) | 165 g |
| Sůl (těsto) | 1 špetka |
| Vlažná voda (těsto) | 8 lžíce |
| Velká cibule (náplň) | 8 ks |
| Slanina (náplň) | 200 g |
| Sýr eidam (náplň) | 200 g |
| Vejce (náplň) | 5 ks |
| Sůl, pepř, mletý kmín (náplň) | 1 špetka |
Postup přípravy
| 1 | Mouku, máslo a sůl smícháme v míse jako drobenku. Přidáme vlažnou vodu a vypracujeme hladké těsto, které dáme do lednice ztuhnout na min. 30 minut. |
|---|---|
| 2 | Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na 1/2 kolečka a sýr nastrouháme nahrubo. |
| 3 | COMBIVAR nastavíme na program FRY a ponecháme přednastavené hodnoty 45 min./170°C. |
| 4 | Slaninu vložíme do nádoby a necháme jemně zatáhnout. Přidáme nakrájenou cibuli a krátce osmahneme, aby cibule zůstala křupavá. Směs necháme vychladnout. |
| 5 | Než nám směs vychladne, připravíme si těsto. Do nádoby vložíme pečící papír. Těsto roztlačíme na dno nádoby a vytvoříme cca 3 cm vysoký okraj. |
| 6 | Do vychladlé směsi přidáme nastrouhaný sýr, vejce, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme mletý kmín. Směs nalijeme na připravené těsto. |
| 7 | COMBIVAR nastavíme na program CAKE a ponecháme přednastavené hodnoty 40 min./140°C. Pokud bude koláč málo propečený, prodloužíme dobu pečení. |
| 8 | Po upečení necháme koláč v nádobě zchladnout a poté pomocí pečícího papíru vytáhneme. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.