Dušené vepřové maso s kedlubnou a mrkví

(0 hodnocení)
čas přípravy: 35 min
počet porcí: 4
kuchař: Franková Mahulena
Jazyk receptu:

Ingredience

vepřová plec 0,5 kg
velká kedlubna nebo 2 ks střední velikosti 1 ks
mrkev 6 ks
cibule 2 ks
mouka 1 lžíce
sůl,pepř 1 špetka
máslo 1 lžíce
olej 2 lžíce
Dušené vepřové maso s kedlubnou a mrkví
(0 hodnocení)
čas přípravy: 35 min
počet porcí: 4
kuchař: Franková Mahulena
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Cibuli a plec nakrájíme na kostičky,kedlubnu na proužky,mrkev na kolečka.
2 Hrnec se dvěma lžícemi olejeme zapneme na program FRY.Ponecháme přednastavenou teplotu.Na oleji restujeme cibuli tak dlouho,dokud nesklovatí.Vložíme opepřené a osolené maso a opečeme ho ze všech stran,aby se zatáhlo.
3 Vlijeme 50 ml vody a hrnec tlakově zavřeme,tj.ventil dáme do správné polohy.Zapneme program STEW s přednastavenou teplotou na 15 minut.Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepneme ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypustíme. Teprve potom můžeme hrnec bezpečně otevřít.
4 Přidáme mrkev a kedlubnu a při stejném programu dusíme další 4 minuty.Po bezpečném odpuštění zbylé páry hrnec otevřeme.Obsah zaprášíme moukou a provaříme.Pro lepší chuť v jídle rozpustíme ještě lžíci másla.Můžeme popřípadě dochutit solí,pepřem,špetkou cukru.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...