Frankfurtská krémová polévka se zakysanou smetanou
Ingredience
| brambor | 500 g |
| cibule | 2 ks |
| párků apetito | 2 ks |
| hladké mouky | 2 lžíce |
| mléka | 250 ml |
| vody nebo vývaru | 300 ml |
| sladké papriky | 2 lžíce |
| zakysané smetany | 1 kelímek |
| sádla | 1 lžíce |
| česneku | 2 stroužek |
| libeček | 1 ks |
Postup přípravy
| 1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
|---|---|
| 2 | Combivar nastavíme na program MULTICOOK 5 minut 140stupňů. Rozpustíme sádlo a přidáme cibuli, kterou necháme zesklovatět. |
| 3 | Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli. A necháme je opéct. Osolime, přidáme papriku a rozetřený česnek. Počkáme až se rozvoni česnek a zaprášíme moukou. |
| 4 | Párky nakrájíme na kolečka a přidáme do combivaru. Přidáme vývar nebo vodu, mléko a opepříme. |
| 5 | Zvolíme program SOUP 15 minut. Po zaznění zvukového signálu odpustíme přebytečnou páru a combivar otevřeme. Polévku promícháme, přidáme nasekaný libeček a případně dochutíme. |
| 6 | Polévku rozlijeme do talířů, na střed dáme lžičku zakysané smetany a ozdobíme pažitkou. Podáváme s pečivem. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.