Jablkový dort

(1 hodnocení)
čas přípravy: 40 min
počet porcí: 9
kuchař: Martynek Marek
Jazyk receptu:

Ingredience

Jablka 1 kg
Hladká mouka 300 g
Prášek do pečiva 1 ks
Vanilkový cukr 1 ks
Cukr krystal 160 g
Máslo 200 g
Vejce 1 ks
Skořice 1 lžicka
Jablkový dort
(1 hodnocení)
čas přípravy: 40 min
počet porcí: 9
kuchař: Martynek Marek
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Mouku smícháme s měkkým máslem, poté přidáme cukr, vanilkový cukr, vejce, prášek do pečiva a vypracujeme hladké těsto.
2 Do nádoby vložíme pečící papír, aby šel dort vytáhnout. Část těsta oddělíme a zbytek vytvarujeme na dno nádoby. Pečící papír namočený ve vodě lze krásně tvarovat, stačí propláchnout pod proudem vody a vymačkat.
3 Oloupaná, jadřinců zbavená a nahrubo nastrouhaná jablka pořádně vymačkáme a poklademe na těsto. Posypeme skořicí a vytvoříme z části odděleného těsta mřížku.
4 Nastavíme program CAKE na 40 minut a teplotu 140°C. Pokud není dostatečně upečen, prodloužíme dobu pečení.
5 Po upečení necháme dort v COMBIVARU vychladnout.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...